onsdag 24 oktober 2012

Estet antireklam

Här är mitt alternativ som jag inte valde. Jag kände att den var lite tråkig och det var inte något speciellt som hände i bilden. Färgerna var väldigt tråkiga och det kändes verkligen som den saknade något. Min antireklam som jag valed var mycket mer livlig och det hände mycket mer i den och därför valde jag den.

tisdag 23 oktober 2012

Estet antireklam: Moodboard

Min tanke bakom denna moodboard var att försöka väcka känslan att mänsikor alltid vill ha vad dom inte har, även om det inte spelar någon roll. Bara för att någon säger att denna sak är ny och jätte populär så villl alla plötsligt ha den, fast den kanske inte alls är så bra. Deras slogan var "Designed for humans" och jag tänkte att jag kunde vända lite på det. Det resulterade i "Designed for humans, they don´t even care if it is useless". Jag ville få fram lite att företaget kanske inte har gjort så mycket förändringar på trean jämfört med tvåan. Men ändå ville människor verkligen ha den eftersom den är ny, det är en trea istället för en två. Men det är det mina bilder ska föreställa. Den där lilla avundsjukan på dem som har något du inte har. Man vill ha det alla andra har. Det är en känsla som vi alla har, vi vill vara lite bättre och ha lite bättre saker. Vi kan till och med betala för onödigheter som är i detta fall en mobil. Min text längst upp på moodboarden beskriver det. Det behöver inte spela någon roll bara det är något nytt och mainstream.

fredag 19 oktober 2012

MEP: Reklamannons

Moodboard: Min ide var att göra reklam för ett nytt DLC till ett spel. DLC kan man förklara som en förlängning till spelet. Jag ville förmedla känslan att det är lite rörigt men ändå med någon tanke bakom det. Målgruppen är personer som spelar spel rent allmänt. Men jag valde tidningen Level eftersom det är mest lite mer äldre och mer intresserade spelare som läser den, så klart finns det mindre också men det är en mindre del. Så målgruppen kan vara allt från 10-40 år men jag ville nå med hjälp av tidningen en grupp mellan 15-25 år. Man kan se bilderna jag lade upp på moodboarden där jag visar på lite mer seriösa spelare.

 Skisserna: Det första jag tänkte var att jag skulle fylla A4 så mycket som möjligt och inte ha så mycket tomma utrymmen. Det skulle också på något sätt hända mycket i bilden. Jag ville också klart visa vad som ingick i erbjudandet.  Skisserna visar lite mer hur jag ville placera bilder och sådant. Jag valde den i högra hörnet eftersom det hände lite mer i den och det kändes som jag kunder arbeta mer med den. Jag älskade också layouten på skissen uppe till höger. Den såg på något sätt mycket roligare att arbeta med. 



 Min annons jag inte valde: Jag tyckte det var för lite saker i bilden den blev liksom ganska tom på ett sätt. Man kan säga att den blev tråkig. Och färgerna matchade inte riktigt och det är något jag stör mig lite på. Och det kändes inte som det blev något speciellt när jag arbetade med den. Vad jag än prövade med så blev jag aldrig riktigt nöjd med layouten och färgerna. Det funkade helt enkelt inte.

Min annons: Det jag tänkte när jag valde bilderna var att jag ville ha original bilder från spelet och så ville jag ha med de företag som gjort spelet för att få det så verka som en riktig annons. Det ända jag gjorde var att jag ändrade färgen på deras logor. Jag ville ha färger som matchade och på något sätt passade in med den stora Borderlands 2 rubriken. Men som sagt så skulle färgerna matcha varandra och hela stuket. Min tanke med layouten var så klart att ha en stor rubrik högst uppe för att uppmärksamma vad som säljs. Företagen som gjort och producerat spelt längs nere, inte lika viktiga och stora men behövs ändå visas. Sedan en bild på vad erbjudandet innehåller i mitten till vänster. Man måste ju få se vad man betalar för och den passade bra intill erbjudandet som var i mitten till höger. Det som jag var missnöjd med var väl typsnittet. Jag kunde inte riktigt hitta vad jag letade efter och fick nöja mig med det jag använde. Annars var jag väldigt nöjd med bilden på ”Zero” med den orangea röken runt omkring honom. Färgerna fungerade också riktigt bra. 

Den possitiva feedback som jag fick från min grupp var att man blev sugen att spela spelet och att färgerna och rubriken var fina och fungerade bra. Jag håller också med dem att allt färgerna och rubriken fungerade riktigt bra tillsammans. Deras negativa feedback var placeringen av informations texten. Den gick lite över svärdet på karaktären. Jag förstår att det kan vara lite jobbigt att läsa när det går över svärdet men den passade bäst i mitten av A4 till höger och jag tror att det skulle bli sämre om jag flyttade texten högre upp som dem föreslog.

/Filip Olsson

onsdag 3 oktober 2012

Blogguppgift 2 Estet


Jag fick lite olika intryck av filmen, ett av dem var att street artists inte var ute efter bersömmelse eller penger på det sättet som Thierry Guetta. Såklart att han ville förmedla något med sin konst men på ett sätt ville han bara uppnå berömmelse. Han ville skapa en sensation. Det känndes som Mr Brainwash inte lade ner lika mycket hjärta, tid och själ som till exempel banksy. I och för sig lade han ju ner sitt hjärta, tid och själ i det han gjorde, Thierry spenderade alla sina pengar på itt projekt. Men det jag vill säga var att han inte tog sin tid att utvecklas, han fick inte chansen att växa innan han blev stor. Dessutom hade han folk som gjorde sakerna åt honom, Guetta kom bara på ideerna, det blev lite som att han gjorde allt halvdant. Banksy sa att det tog år för en konstnär att hitta sin stil, medan Thierry bara hoppade över det. Det verkade som att han inte ens hade tid att mena något speciellt med bilden utna att han bara gjorde något och att det var hans kontakter som löset allt i slutändan. Ett bra exempel var Banksys citat och killen som hjälpte till med galleriet. Det var alltid någon som var där och löste det för Mr Brainwash. Men jag vill inte rata honom helt, han lade trots ner allt han hade i det. Och för det borde han få lite upphöjelse.

Banksy däremot tycker jag är ett geni på ett sätt. Han är överallt och alla vet vem han är på ett sätt och på ett annat sätt så vet nästan ingen vem han är. Banksy gör sin konst för att han vill och inte för pengarna och berömelsen. Han har ju gjort det så länge innan han blev berömd. Det känns verkligen som att han har en tanke bakom varje konstverk han gör och att hen lägger ner tid för att göra verket perfekt som till skillnad från Mr Brainwash.  Han är en sorts rebell. Jag vet att han inte är den första med street art men jag tycker att han är den bästa.  Alla tycker ju olika men jag diggar han stil och sättet han graffar/målar på. Men det bästa är hans budskap som han ibland skriver med. De fulländar på ett sätt verket. Man kanske till exempel förstår bilden dolda tanke. Han har en väldigt egen stil som nästan känns fulländad. Han har haft en sådan tid att jobba med den så att den känns perfekt. Den kannske är grå ibland men det finns så mycket bakom den.

Om man jämför Bansky och Thierry så får man like olika resultat. Banksy lägger ner mer tid på sina verkt än Thierry men Guetta masspruducerar dem på ett sätt. Mr Brainwash stil är lite mer färglad än Banksys. Thierry använder oftast också saker som redan finns och gör om dem (Elvis med ett gevär). Banksys målningar är dock oftast lite mera gråa på något sätt. Men jag tycker att Banksy har lagt ner lite mer tanke bakom sina. Alla hans målningar har sina finesser. Om man skulle jämföra Banksy och Brainwash så skulle jag säga att Banksys verk har en liten mer tvist på sig än Mr Brainwash. Jag vill inte rata Guetta för hans målningar kan vara extremt coola och så men det är bara något med honom som jag inte förstår. Men som sagt tycker jag att Banksy är en mer respekterad konstnär eftersom han har sin tvist och sitt sätt att skapa på.