torsdag 20 december 2012

Kaskade

Jag blev verkligen nöjd med det slutliga arbete. Bilderna och musiken gick bra ihop i bildspelet. Det kändes inte ur takt men jag kanske borde ha bildspelet lite kortare. Det är flera andra verk som kommer visas samtidigt och jag känner att mina kanske tar upp för mycket tid. Min anledning till det var att jag ville ha med vissa delar av musiken i bakgrunden som var långa. Musiken i bakgrunden ger allt ett djup och en viss förklaring på hur jag tänkte när jag skapade bilderna. Musiken och bilderna blev som ett och det var det som jag var mest nöjd med. Mina skapelser fungerade bra ihop med kaskades och det var själva tanken med det hela. Man får verkligen suga in sig känslan av bilden när man står och ser på den. Sedan har jag också ett väldigt enkelt för att förklara att det är jag som gjort detta och namnet på tolkningen som är "Kaskade". Men om man ska sammanfatta allt så är jag väldigt nöjd.

fredag 14 december 2012

Kaskade bild 3


Min sista bild föll direkt på plats. Låten är väldigt lugn men den känns som det är lite starkare känslor i den.  Själva texten försöker säga att man inte får låta ensamheten ta över för att det finns mycket plats för lycka. Och jag delade upp bilden i en färgglad och en svartvit del. Med det försökte jag beskriva att man både är fylld av lycka och ensamhet. Sedan har vi femhörningen i mitten av kvinnan i bilden. Den ska symbolisera platsen för lyckan, att den platsen alltid finns inuti dig. Sedan lade jag in en bild i femhörningen som är på en flicka som springer med ballonger i sin hand och hon verkar glad och lycklig. Det skulle representera lyckan inom dig. Färgerna i bilden var inte speciellt glada eller så utan lite mer klara. Det skulle inte vara som i första bilden utan det skulle vara lite mer klart och tydligt. Texten jag lade in bilden var tagen från låten så att man skulle få en viss förståelse för det jag försöker beskriva.

torsdag 13 december 2012

Kaskade bild 2



Här är mitt första exempel av bild 2. Jag gick mycket efter texten på denna bild eftersom jag ville ha lite mer variation på tolkningarna. Bilden är väldig mörk och med det vill jag få fram det lugna i låten. Det var inte som med den första bilden att man fick en känsla av ”happiness” när man hör den utan en lite mer lugnande känsla. Textbiten som gav mig den stora inspirationen till den här bilden var ”Dreams are shining finally they´re in reach”. Så det jag försökte göra var försöka översätta textfrasen till bildform. Så jag hade denna mörka bakgrund och sedan mitt i bilden hade jag försökt att skapa ”Dreams” med hjälp av att lägga in ljus och glada färger. Jag lade senare in en person där man bara såg benen. Jag försökte få till det som att man fick känsla att han blickade mot sina drömmar.

Jag märkte dock att bilden var väldigt liten och det blev dåligt när jag förstorade den så jag började om. Jag var inte nöjd med färgerna och de lysande neon sträcken längs benen och byggnaderna. Det passade inte riktigt till låten, det finns inte det där glada i den. Så jag raderade allt och förstorade bakgrunden. Jag lade även in nya ben och skugga till tolkningen. Sedan för att rätta till "drömmarna" i bilden så tog jag och lade till en sol och gröna träd. Allt annat i bilden är svart och grått så att träden och den blåa himmeln blev ett riktmärke i bilden. Man ville liksom dit, mot ljuset. Jag försökte med det skapa en koppling till "Dreams are shining". Med hjälp av benen och känslan att personen kollar mot sina drömmar kunde jag också få till att personen äntligen kunde nå dem "They´re finally in reach".

Kaskade bild ett


Här är min första bild av de tre. Jag hade denna bild redan i princip klar, men det var något som saknades. Det kändes som det var för mycket vit och jag kände att jag inte riktigt fick fram de känslor jag ville visa. Så det jag gjorde för att förbättra tolkningen var att sätta dit lite brushes på Kaskade texten föra att få den där lite mer levande känsla. Sedan lade jag till en bakgrund som skapade en helt ny bild. Jag kände verkligen när jag lade in den att bilden blev perfekt. Tolkningen fick mer djup. Det blev också något väldigt mystiskt över ögonen som jag inte hade lyckats få fram tidigare.

tisdag 11 december 2012

Kaskade projekt




Min första tanke angående min tolkning var direkt att göra den i photoshop. Jag känner mig som säkras i ps och jag tänkte att det var en väldigt säker ide.  Den första tanken när det gällde själva verket var det att tolka en låt direkt, att försöka överföra känslorna jag får av låten och dess text samt innehåll. Det tog ett tag att välja bland Kaskades låtar men slutligen tog jag låten ”Eyes”. När jag gjorde bilden ville jag få med känslan av låten, den är väldigt glad så jag la in många färger. Jag ville även ha med den kvinnliga rösten som sjunger i låten och där av tjejen till höger. Jag färglade även henne för att få den där lite mer glada känslan av henne. De färger jag använde mig av när det gällde att få till det här positiva var limegrön, ljusblå, rött och gult. Jag ville nästan att alla färger skulle skina av lycka. Sedan var det en textfras i låten som jag fastnade för och det var ”Eyes are the window to the soul”. Jag ville också få med det konkret, liksom skapa den där känslan att ögonen är på ett sätt fönster till skälen och att vissa bara kan se rakt igenom en. Det var då jag valde att lägga in det vita ansiktet med de vackra och klara ögonen. En detalj som var viktig som man kanske inte direkt la märke till var att jag färglade ögonen och det var för att skapa en viss känsla av att de spegla skälen. De ser även akt igenom en så jag var överlycklig när jag hittade bilden, man fick verkligen den känslan att man inte kunde gömma sig för dem.Färgen runt ögonen lade jag också till för att det inte bilden skulle bli så vit. 

Men när jag var klar med bilden tyckte jag att själva bilden inte dög. Det var en väldigt säker och inte så modig ide. Jag vill arbeta mer på själva tolkningen och prova nya saker. Så nu har jag funderat på att göra ett bildspel med tre bilder som är tolkade av tre av Kaskades låtar. Medan en bild spelas upp så hör man musiken av låten som tolkas i bakgrunden. Då kan man få en större bild av min inspiration och kanske med det en större insikt i det jag gjort. Det blir även en något mer en bara en bild, det blir istället ett helt koncept, något levande.